Nieuws - 17 februari 2010

Hoofdkantoor woningcorporatie naar Duivendaal

De verkoop van het gebouw Lawet is bijna rond. Wageningen UR zoekt nog kopers voor andere panden op Duivendaal.

6-Bodemkunde-en-Geologie-CM.jpg
Woningcorporatie Mooiland koopt de Lawet, het voormalige pand van Bodemkunde en Geologie op Duivendaal. De landelijk opererende corporatie gaat er haar nieuwe hoofdkantoor van maken.
 De contracten moeten nog worden getekend, maar volgens woordvoerder Maxime Pieters van Mooiland is dat een formaliteit. Mooiland beheert ruim 26.000 woningen. De corporatie ontstond twee jaar geleden uit een fusie van Woonmaatschappij Maasland in Grave en Vitalis in Amersfoort. Maasland opereert regionaal in elf gemeenten in Noordoost-Brabant. Vitalis is landelijk actief in 143 gemeenten.
 Mooiland zoekt sinds de fusie al naar een goede locatie in Wageningen. De stichting huist nu nog in Ede. ‘Wageningen ligt mooi centraal tussen onze kantoren in Grave en Amersfoort. En van Ede naar Wageningen is maar een kleine stap.' Officieel is Mooiland overigens al ‘Wagenings', getuige een postbusadres in Wageningen.
De verkoop van de Lawet is onderdeel van een groter plan om het gebied Duivendaal te ‘verwaarden', zegt sectiehoofd Vastgoedbeleid Eise Ebbelink van Wageningen UR. ‘Maar we zijn nog maar net begonnen met het nadenken daarover. We hebben al wel een aanvraag ingediend bij de gemeente om het bestemmingsplan voor heel Duivendaal te vernieuwen.' Naast de Lawet staat ook het voormalige onderkomen van Natuur- en Weerkunde op Duivendaal te koop. Ebbelink: ‘Dat staat al een poosje leeg. Er is wel belangstelling, maar we hebben nog geen koper.' Wageningen UR wil verder onder meer een nieuwe bestemming voor het pand van ISRIC. Dat pand staat leeg na het gedwongen vertrek van ISRIC. De bodemkundigen moesten eind vorig jaar halsoverkop vertrekken vanwege vermeende brandonveiligheid van het pand. Volgens Ebbelink wordt het pand gesloopt, tenzij ISRIC er nog terugkeert. De rechter doet daarover binnenkort uitspraak.
 De komst van Mooiland naar Duivendaal is nog binnen het huidige bestemmingsplan geregeld. Het pand de Lawet gaat huisvesting bieden aan het bestuur en de ondersteunende diensten van de Mooiland Holding. In totaal gaat het om ongeveer dertig mensen. De verhuizing staat voor eind dit jaar op de rol, daarvoor moet er intern nog worden verbouwd.
 De beide kantoren van Mooiland in Grave en Amersfoort en de bijbehorende regionale kantoren blijven bestaan.