Nieuws - 15 februari 2011

Homofoob

Even helemaal tot jezelf komen. Voor mij was het er niet bij onder de handen van een vent.

Blogger_YK.jpg
 
'Het doel van shiatsu massagetherapie is om de "Ki" (levensenergie) vrij baan te geven door de meridianen van uw lichaam. Wanneer de "Ki" vrij door de meridianen kan stromen, voelt u zich ontspannen en energiek en kan uw lichaam zichzelf herstellen.' Oh boy, here we go again. Ik wist dat dit een vergissing was. Nouja goed dan, ik wil dat zweverige gelul wel even aanhoren als er zo maar een horde mooie vrouwen de zaal inkomt om mij heeeelemaal tot mezelf te brengen. 'Partner up everyone! Mannen en vrouwen apart!'
Een van de boksers met een 'tough guy' houding waar ik vaak mee spar zei: 'Hey Tom, als we zo elkaar moeten masseren, wil jij dan bij mij?' Ik begin zo'n beetje te lachen. 'Wat?! Ik heb liever dat jij dat doet dan een of andere mafkees. Maar van mijn billen blijf je af.' Daar sta je dan, het lijf van iemand van hetzelfde geslacht te kneden die af en toe 'aaahh, lekker' bromt. Vet ongemakkelijk.
Waar komt dat ongemak vandaan, ik ben toch niet homofoob? Mijn familie gaat veel om met mensen van de andere kant. Doorgaans allemaal erg sympathieke lui met hooguit een afwijking in hun sportvoorkeur (Zumba, ballet) en taalgebruik (schat). Mij is altijd gezegd dat het niet uitmaakt of ik op jongens of meisjes val, want dat is allebei heel normaal. Ik heb altijd vriendinnetjes gehad en eerder een tekort aan feminiene trekken dan andersom. Er mag dus geen twijfel over mijn geaardheid zijn en gezien mijn vermeende tolerante houding zou zelfs een dergelijke twijfel geen probleem moeten zijn. Toch kon ik niet ontspannen. Alsof ik er niet teveel van mocht genieten. Als ze maar niet denken dat ik een flikker ben.
Kennelijk zit zulke angst heel diep. Hoewel we zeggen dat het allemaal heel normaal is, veel verder dan tolereren komen we niet. Misschien in woord, maar niet in daad.
 
De blog van Tom verschijnt voortaan op dinsdag.