Student - 20 december 2010

Homofiele health freak

Resource, het beste blad voor Wageningse studenten! Tevens het enige blad. Wat lees je als je wat over gezondheid wil weten? Eigenlijk vallen we als mannen overal tussen.

Blogger_YK.jpg
We zijn te links (toch?) om autobladen te lezen, journals beschouwen we als studeren, de Esquire is voor pappa's en de FHM is te plat. Van arre moeie heb ik maar een abonnement op de Men's Health genomen. Je weet wel, dat blad dat wel pakkende koppen heeft (deze keer: dit verlangen vrouwen van jou! Krijg wat je wilt: sex, geld, carrière.) maar waarvan de cover altijd wordt ontsierd door een grote kerel met een ontbloot bovenlichaam. Je voelt de dikke bladenboer kijken als je er doorheen bladert. Haha, een homofiele health freak. Nu valt het blad bij mij gewoon in de bus, dus niemand ziet dat ik een blad met Arie Boomsma op de kaft lees.
Wacht, Arie? Dat op het absurde af positivistische Gristelijke boegbeeld? Hij veroorzaakte eerder al een opstootje met zijn fotoshoot in de L'homo. Dat was kennelijk nogal een succes, want een vriendin van mij had het nummer puur daarvoor gekocht. Maar goed. Bij DWDD was Arie te gast om te vertellen over zijn nieuwe bestaan als fitness goeroe. Hij deed zelfs een paar oefeningen voor. Uiteindelijk wist hij Matthijs zo ver te krijgen dat hij probeerde zichzelf eenmaal op te trekken. Tevergeefs. Zwak mannetje, die van Nieuwkerk.
Elke keer als ik een weetje uit het blad noem word ik genadeloos afgeschoten door de bèta's uit mijn omgeving. ‘Oh, hoe zit dat dan? Dat heb ik anders geleerd hoor.' Kut, sta ik weer met mijn bek vol tanden. In de MH gaan ze echt niet dieper in op de werking op moleculair niveau van bepaalde voedingsstoffen, alleen het effect. Ik moet het doen met kreten als: ‘het slaappatroon van je voorouders zorgt ervoor dat je libido verlaagt als het buiten koud is.' Wel een naam van een auteur, geen beoordeling van het onderzoek.
Het zou mooi zijn als er een blad was dat over gezondheid handelt op een manier die ik wel begrijp, maar waarvan het niveau toch zodanig is dat ik me als leek staande kan houden aan de academische borreltafel.