Nieuws - 8 november 2001

Homewurk nieuwe netwerknaam

Homewurk nieuwe netwerknaam

Wageningen Universiteit gaf dinsdag de aftrap voor het nieuwe 'Homewurk'. In samenwerking met de Stichting Sociale Huisvesting Wageningen (SSHW) heeft Wageningen UR de studentenkamers voorzien van een supersnel netwerk.

De geestelijke vader van de naam Homewurk is de student Jos van den Oever. Zijn idee werd gekozen uit 55 inzendingen en werd beloond met een palmtopcomputer en een mobiele telefoon. Van den Oever woont zelf in een SSHW-kamer, op Droevendaal, en heeft inmiddels een abonnement op het nieuwe netwerk.

Zeventig procent van de studenten huurt een kamer bij de SSHW, daarvan hebben nu al tweederde een aansluiting op Homewurk. Zij hoeven niet meer in te loggen op het net via een modem, want via hun computerkabel is die online-verbinding altijd aanwezig. Studenten kunnen zo vanuit hun kamer hun administratie bijhouden, examens opgeven en resultaten van toetsen achteraf bekijken. Verder worden bijvoorbeeld oude examens ter oefening op het web aangeboden. Aan een aansluiting voor niet SSHW-studenten wordt nog gewerkt. | M.Hk.