Organisatie - 13 december 2007

‘Hogeschool moet hoger in Keuzegids’

Van Hall Larenstein moet minstens tien plaatsen naar boven opschuiven in de ranglijst van de Keuzegids Hoger Onderwijs. Voor raad van bestuur van Wageningen UR is het verbeteren van de onderwijskwaliteit bij de hogeschool daarom één van de speerpunten voor 2008.
De drie vestigingen van de hogeschool stonden allemaal in de onderste helft van de ranglijst van de keuzegids. Wageningen stond zelfs één na laatste in de lijst van 57 hogescholen. ‘Daar willen we niet staan. Dat moet volgende keer minstens tien plekken hoger’, vindt Dijkhuizen. Het gaat volgens hem om de ‘kleine kwaliteit’: niet de lessen zelf, maar de organisatie op de scholen.
De raad van bestuur heeft deze week de lijst met nieuwe speerpunten gepresenteerd aan de concernraad. De bestuurders willen volgend jaar onder andere een alliantie aangaan met een medische faculteit voor onderzoek op het gebied van voeding en gezondheid.
Verder moet er een plan geschreven worden voor het Afrikabeleid van Wageningen UR, en een langetermijnstrategie voor DLO. Dijkhuizen: ‘Wat is verstandig, moeten we meer richting fundamenteel onderzoek gaan, dus dichter tegen de universiteit aan gaan zitten, of ons juist meer richting het bedrijfsleven bewegen?’