Student - 11 maart 2015

Hoeveel verspilt Wageningen: Heerenstraat 3

tekst:
Rob Ramaker

Hoeveel eten gooien Wageningse studenten weg? Resource gaat op onderzoek en duikt de komende dagen bij drie studenthuizen in de kliko. Vandaag: wat staat er in het vriesvak op Heerenstraat 3?

De gemiddelde Nederlander verspilt jaarlijks zo’n 50 kilogram voedsel. Doodzonde natuurlijk, zowel voor het milieu als de portemonnee. Om dit aan te pakken organiseren onderzoekers van Wageningen UR een Food battle in Wageningen. Tussen 16 maart en 5 april strijden Wageningse burgers, waaronder WUR-medewerkers en –studenten, tegen elkaar om hun voedselverspilling zoveel mogelijk terug te dringen. Winnaars verdienen een etentje óf een kookboek.

Opgeven kan hier nog tot en met 12 maart.

Kijk hier voor aflevering 2 en 3

Benieuwd hoe je je verspilling kan terugdringen? Kijk in de papieren Resource nummer 14 die nu overal op Wageningen UR in de bakken ligt.

Film: Rob Goossens