Student - 13 maart 2015

tekst:
Rob Ramaker
2

Hoeveel eten gooien Wageningse studenten weg? Resource gaat op onderzoek en duikt de komende dagen bij drie studenthuizen in de kliko. Vandaag: Droevendaal 81.

De gemiddelde Nederlander verspilt jaarlijks zo’n 50 kilogram voedsel. Doodzonde natuurlijk, zowel voor het milieu als de portemonnee. Om dit aan te pakken organiseren onderzoekers van Wageningen UR een Food Battle in Wageningen. Tussen 16 maart en 5 april strijden Wageningse burgers, waaronder WUR-medewerkers en -studenten, tegen elkaar om hun voedselverspilling zoveel mogelijk terug te dringen. Winnaars verdienen een etentje óf een kookboek.

Kijk ook naar aflevering 1 en 3.

Benieuwd hoe je je verspilling kan terugdringen? Kijk in de papieren Resource nummer 14 die nu overal op Wageningen UR in de bakken ligt.

Film: Rob Goossens

Re:acties 2

• Sophie

Nou in vergelijking met de andere huizen tot nu toe zeg ik voor dit huis: een 9,5 minimaal ;)

• Kris

Zo'n zuurdesemcultuur moet je wel een beetje verzorgen. Zonde.