Nieuws - 17 mei 2010

Hoedenplankchinees: 7+

Ik ben: op het parkeerterrein voor Radix. Iets kopen uit de achterbak van een zwarte Mazda, dat doe je niet elke dag. Achter het Forum kan het. Elke werkdag staat hier rond lunchtijd de Eastern Express uit de achterbak te verkopen. Qua entourage is het gebrek aan tafels en stoeltjes een opvallend detail. Gelukkig maken de grote zonnige traptreden van het Forum alles goed.

26-Eastern-Express-GA--2010.jpg
Ik eet: porkribs met witte rijst, het enige gerecht dat ze om kwart voor een nog op de hoedenplank hebben  liggen. Tofu, varkensribbetjes, geroerbakte witte kool en her en der een verdwaald plakje wortel met de bekende witte plakrijst. Sober opgemaakt, met slechts een lepel als bestek.
Ik proef: een verrassend lekker bakje chinees. Origineler dan de standaard afhaalmaaltijden zoals babi pangang. Helaas hoort bij elke hap vlees ook het verwijderen van een afgekloven stukje bot uit je mond. Iets dat niet iedereen kan waarderen om te doen of te zien.
Ik betaal: 2,50 euro voor een ruime portie, maar dat zijn we van de Chinezen wel gewend.
Ik word: vriendelijk te woord gestaan. Het beperkte aanbod om kwart voor een getuigt echter niet van al te best voorraadmanagement.
Ik vind: de achterbak van een Mazda een prima plek om een lekker en goedkoop hapje Chinees te halen. Mits de zon schijnt en er wat te kiezen valt.
Cijfer: 7+.    

Dit is het eerste deel van een serie over goedkoop eten.