Organisatie - 27 september 2012

Hoe bevalt Cormet?

Cormet is de nieuwe cateraar in Forum. Overdag zijn de openingstijden verruimd, 's avonds zijn er warme maaltijden. Het eten zou goedkoper worden, en lekker blijven. Is dat gelukt?
tekst: Nicolette Meerstadt en Albert Sikkema

22-23.-illu-M_.I_._.jpg
Het eten zou goedkoper worden, en lekker blijven. Is dat gelukt?

Desalegn Etalo
PhD-student Plant Sciences uit Ethiopië
'Vandaag eet ik een lichte maaltijd omdat ik de hele dag achter de computer zit: twee krentenbollen, een kroket en een flesje bosvruchtensap. De prijs vind ik vrij normaal, maar ik ben niet heel tevreden over het aanbod. Er is te weinig keus en variatie. De basis blijft toch een belegd broodje, en daar hou ik niet zo van. Liever een warme maaltijd. De Chinees is wel prima, maar elke dag zijn de keuzes hetzelfde en dat wordt saai. Daarom ga ik soms in het Restaurant van de Toekomst eten, daar is meer afwisseling in warme maaltijden.'
Chenxi Zhang
Masterstudent Food Safety uit China
'Vroeger zat het Chinese eten hier voorverpakt in plastic bakjes, zonde van al het afval. Nu is er een soort buffet met meer keuze dan voorheen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen witte rijst en nasi, en je krijgt het op een bord. Het eten komt natuurlijk uit dezelfde keuken, maar ik vind het aantrekkelijker en beter gepresenteerd. De Chinese curry met rundvlees en nasi is smakelijk. Ik ben mijn leven lang gewend om warm te eten tussen de middag, zodat ik lekker vol zit. Dat is echt de Chinese standaard: 's middags flink eten, en 's avonds precies genoeg zodat je maag vol voelt.'
Gerrie Holmer
Medewerker bibliotheek
'Ik vind de nieuwe cateraar beter dan de oude. De broodjes zijn vergelijkbaar met vorig jaar, maar de soep is meestal beter - en goedkoper. De kantine in de Leeuwenborch vind ik nog beter. Daar is erg lekkere vegetarische soep, alles wordt daar vers gemaakt. Je kunt ook vers sinaasappelsap krijgen, erg leuk. Ondanks dat ze alles vers maken, is de organisatie in de Leeuwenborch beter. Hier in Forum is het een beetje een chaos - lange rijen, rommelige opstelling, erg druk. Maar ik klaag niet over het eten, ik vind het al gauw goed.'
Milena Banic
Student Voeding en gezondheid (uit Nederland)
'Tot nu toe heb ik twee of drie keer bij Cormet gegeten. Volgens mij is het in grote lijnen hetzelfde als vorig jaar, behalve dat er nu ook verse fruitshakes zijn. Meestal ga ik tussen de middag thuis eten, maar als ik een vergadering heb dan eet ik in Forum. Dan eet ik altijd een belegd broodje. Ik zou wel wat meer vegetarische keuzes willen hebben. Wat ik wel lastig vind is dat ik soms om half twaalf al honger heb, maar vaak pas om een half drie. Beneden in het Grand Café is er alleen koek en snoep te koop. O, is de kantine nu langer open? Dat wist ik niet, maar dat zou superchill zijn.'
Tom Hardy
Tweedejaars student Geo-information Science
'Ik vind het lastig vergelijken. Vorig jaar heb ik wel eens een broodje gehaald in de kantine. Dat was prima, maar iets aan de dure kant. Dit jaar heb ik alleen nog Chinees besteld. Dat is best lekker, met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ik denk dus dat ik dat vaker ga nemen. Blijkbaar kon je dit vorig jaar ook al bestellen, maar aangezien ik toen niet vaak in het Forum was, heb ik daar niets van gemerkt.'
Hubert Krekels
Medewerker bibliotheek
'Ik vind deze cateraar beter dan de vorige. Ik ben een luxe-eter. De broodjes zijn verser en beter belegd dan vorig jaar en er is meer keuze aan broodjes. Ook de keuze aan kroketten is een pluspunt. Ze hebben alleen geen kaas gegeten van logistiek. De dienbladen stonden eerst achterin; nu zijn ze gelukkig meer naar voren gehaald, maar staan er te weinig. En de melk, het meest gekozen product, staat helemaal achterin in een hoek, waardoor je opstoppingen krijgt. Ze hebben duidelijk niet geluisterd naar de mensen die hier al jaren zitten en weten hoe het moet.'
Robert Baars
Docent Van Hall Larenstein
'Het is naar tevredenheid en ik merk niet veel verschil met vorig jaar. Ik eet niet uitgebreid, ik neem een kop soep en een beker melk, dus ik ben niet een goede klant om de verschillen te ontdekken. Is de soep nu goedkoper? Ik heb geen idee, ik chip en kijk niet echt naar de prijs. Het is nu wel weer een stuk drukker in de kantine, zo aan het begin van het schooljaar. Gisteren konden we geen plek vinden om te zitten, vandaag hadden we de laatste lege stoelen.'
Titis Wardhani
Masterstudent Molecular Sciences uit Indonesië
'Vandaag heb ik mijn eigen gebakken Indonesische rijst meegenomen van huis. Bijna elke ochtend besteed ik een klein uur aan koken. Als dat niet lukt ga ik tussen de middag naar huis voor een warme maaltijd. Naar de kantine ga ik niet vaak. Het was me wel opgevallen dat er een nieuwe aanbieder is, maar volgens mij is het assortiment ongeveer hetzelfde gebleven. Het menu vind niet geweldig. Als ze ook eens Indonesisch eten zouden aanbieden, dan zou ik wel vaker gaan. Ze kunnen toch ook Chinees maken?'  

Re:ageer