Nieuws - 17 augustus 2001

Hier wordt geschuimd

Hier wordt geschuimd

Een kijkje in de wc zegt genoeg:

'E?n van de hoogtepunten van de AID vormt elk jaar weer de Schuimparty op KSV Franciscus', meldt het programmaboekje. Een traditie van inmiddels al vele jaren oud, vermeldt John Davelaar niet zonder trots: "En dit jaar met extra hoog schuim." Omdat tegelijkertijd het studentencorps Ceres een zwembadparty heeft lijkt de ideale kroegroute al uitgestippeld: eerst flink schuimen op Franciscus om daarna schoon te spoelen bij Ceres.

Een kijkje in de wc's beneden bij Franciscus zegt al genoeg: hier wordt geschuimd. Zelfs in de toiletten komt het tot op kniehoogte. Hoe moet het er dan wel niet uitzien in de kroegzaal? Hoewel het schuim niet overal boven de knie?n uitkomt, raken toch diverse mensen bedolven onder een deken van schuim die met behulp van machines over de hoofden uitgespoten wordt. De stroboscopische lichten geven daarbij een surrealistisch tintje aan het geheel. Alsof je met z'n allen in een groot bad zit. Helaas is je bewegingsruimte minimaal. Het wordt swingen op de plek waar je al stond, veel verder kom je niet.

De kroegzaal van Franciscus is natuurlijk veel te klein voor zo'n grote massa studenten, waardoor de temperatuur stijgt tot tropische hoogte en niet iedereen kan daar even goed tegen. Een groepje aankomende eerstejaars is al snel weer vertrokken. "Het is best wel spectaculair," meldt ??n van hen, "maar zo ontzettend druk en warm." Het mag de pret niet drukken. Genoeg studenten komen op de schuimparty af.

Dan maar zwemmen op Ceres. Het blijkt dat meerdere studenten op dat idee zijn gekomen. Veel natter kunnen de kleren toch niet worden. Met 'witte sokken' van het schuim, bereiken ze Ceres. Wie verwacht had dat de hele kroegzaal was omgetoverd tot een groot zwembad, komt bedrogen uit. Toch zit de swing er behoorlijk in. Het zwembad is compleet uitgerust met luchtkussens en strandballen. Hier en daar kom je zelfs een duikbril tegen. Voor je het weet, ben je nat, een aangename verkoeling na het zweten op Franciscus. Dansend in het water wordt hier weer een AID-avond gevierd. | A.v.Z.