Nieuws - 16 april 2018

Hiaat in nabestaandenwet kan 500 euro per maand schelen

tekst:
Albert Sikkema

WUR-medewerkers kunnen maar liefst 500 euro per maand mislopen als ze geen aanvullende verzekering afsluiten voor het nabestaandenpensioen. ABP stopt met de pensioenaanvulling. Medewerkers kunnen tot 1 mei zo’n aanvullende verzekering afsluiten.

©Shutterstock

Als medewerkers van WUR overlijden zorgt het ABP voor een nabestaandenpensioen. Vroeger zorgde de overheid voor een aanvulling op dit pensioen, later nam het ABP deze aanvulling over. Maar het pensioenfonds stopt daarmee per 1 mei.

500 euro
Betty van Gelder, lid van de WUR Council, ontdekte wat daarvan de gevolgen zijn. ‘Als ik kom te overlijden, ontvangt mijn man ruim 500 euro netto per maand minder aan nabestaandenpensioen.’ Om die aanvulling toch te krijgen, kunnen WUR-medewerkers zich voortaan verzekeren. In het geval van Van Gelder bedraagt de premie daarvoor zo’n 30 euro per maand.

Ze adviseert WUR-medewerkers om zich goed te informeren over de wijziging en op de website MijnABP na te gaan wat de stopzetting van de pensioenaanvulling voor ieder persoonlijk betekent. De korting op de uitkering en benodigde premie hangt namelijk af van de leeftijd en situatie van de WUR-medewerker. ‘Tot 1 mei kun je bij WUR een aanvullende verzekering afsluiten, zonder medische keuring’, legt ze uit. 

Verzekeraars
Naast de collectieve verzekering van WUR, die ook op intranet staat aangekondigd, bieden ook andere verzekeraars een aanvullende nabestaandenverzekering aan. Die zijn dikwijls voordeliger, merkt een ander lid van de WUR Council op, maar kennen wel een verplichte keuring.

Meer informatie op intranet.