Nieuws - 16 augustus 2002

Het ziet blauw van de pers

Het ziet blauw van de pers

Het Wb heeft in de introductieweek concurrentie. Drie keer komt de krant Newsflash uit, met nieuws voor en over de AID-lopers. Vier journalisten schrijven tot diep in de nacht.

De journalisten Bas Hals, Dieuwke Schokke, Rosemarijn Pera en Dries Hegger hebben allemaal wel eens wat voor een schoolkrant gedaan. Nu moeten ze tot diep in de nacht schrijven, want de introductielopers moeten de krant bij het ontbijt kunnen lezen. De vier nachtbrakers gaan daarom door totdat de krant af is.

Even journalist zijn brengt leuke dingen met zich mee. Schokke: "Weet je wat zo geweldig is, je bent overal waar wat gebeurt. Nu kunnen we bijvoorbeeld bij het cabaret zijn, en backstage bij de bands".

De journalisten zijn te herkennen aan de blauwe shirts met daarop 'pers', een petje en een perskaart. En dat zullen ze weten ook. Overal worden de journalisten geroepen door AID-lopers. "Wij zijn het leukste", of "ik weet nog een leuke roddel".

Er zijn geen taken verdeeld binnen de redactie; een eindredacteur of hoofdredacteur is er niet. Ze controleren de artikelen onderling. "We halen zo heel makkelijk de spelfouten eruit", vertelt Pera. | E.T.