Organisatie - 1 januari 1970

‘Het leek mijn moeder wel handig’

De buurvrouw vragen je planten water te geven als je op vakantie gaat is over een paar jaar niet meer nodig. In plaats daarvan gebruik je een bevochtiger op basis van een plantenextract, ontwikkeld door drie Wageningse studenten. Dat is althans het idee.

Een preciezere uitleg van het concept willen Wouter Kruger, Pieter Bijen en Martijn van Grieken niet geven. ,,We zijn voorzichtiger geworden na een gesprek met een adviseur voor startende ondernemers, drie weken geleden. We zijn steeds banger dat het idee gepikt wordt. In essentie is het namelijk heel simpel’’, aldus Van Grieken.
Het idee is pas drie maanden in ontwikkeling, sinds het spelen van een ondernemersspel bij het Studenten Ondernemers Centrum. Kruger, student Plantenwetenschappen, vroeg een paar squashmaten om met hem aan het spel mee te doen. ,,We moesten nadenken over een product en toen kwam mijn moeder met het probleem dat de buurvrouw wel eens verzaakte bij het water geven van de planten.’’ Als team H3O wonnen ze het spel. ,,Helaas was het met monopoliegeld’’, verzucht Bijen.
Verschillende mensen zagen wel wat in het nog niet bestaande product en adviseerden het idee verder te ontwikkelen. Kruger: ,,Dat gaan we in onze studie inpassen. Ik ga nu eerst in de literatuur onderzoeken of het technisch haalbaar is.’’ Is dat het geval dan gaan Bijen en Van Grieken, beide student Milieueconomie, er respectievelijk een stage en een afstudeervak aan wijden. Daarin willen de studenten nog een goed marktonderzoek houden en op zoek gaan naar mogelijke klanten en leveranciers. Voor het bekijken van de chemische haalbaarheid hopen ze een student te vinden die daar een afstudeervak van wil maken.
Hun grootste zorg is op dit moment dat ze het uiteindelijk niet gefinancierd gaan krijgen. Mocht het technisch toch niet direct lukken dan stort volgens Kruger de wereld niet in. ,,De kennis die we nu opdoen is gratis.’’ | Y.d.H.