Nieuws - 1 januari 1970

Het is tobben met het tapijt

Het nieuwe is er al weer af. In de verbouwde Leeuwenborch valt op dat het auberginekleurige tapijt er een maand na de heropening viezig uitziet. De schoonmakers hopen dat andere stofzuigapparatuur soelaas biedt.

De medewerkers waren aanvankelijk best te spreken over de nieuwe inrichting met de frisse kleuren. Maar twee weken na de opening merken ze teleurgesteld op dat de vloerbedekking ‘er niet uitziet’. ‘De kleur is aardig, maar je ziet er alles op. De schoonmaakdienst doet zijn best, maar het is slecht schoon te houden’, aldus Gerrie Holmer van de bibliotheek.
‘We zien dat het beter kan’, geeft Sjaak Alderliesten, assistent gebouwbeheerder, toe. Ook de schoonmakers zijn ontevreden, aldus Judy Wintgens, rayonmanager van het schoonmaakbedrijf ISS. ‘Het ligt aan het naaldvilt tapijt. Het heeft een open structuur die het vuil vasthoudt maar waarin het ook wegzakt. Er zit ook nog houtzaagsel en metalen boorresten in, die je niet zomaar wegzuigt. En je ziet op dit tapijt alles doordat het donker is en weinig gemêleerd. Het is vechten tegen de bierkaai.’
Wintgens heeft niet eerder schoonmaakproblemen meegemaakt met nieuw tapijt. Daarom komt volgende week de leverancier van het tapijt langs met andere zuigapparatuur om te kijken of de vloerbedekking daarmee schoon te maken is.
Alderliesten denkt dat het vuilprobleem niet met de kwaliteit, de kleur of het soort tapijt te maken heeft. ‘Door de bouwwerkzaamheden lopen mensen nog veel rotzooi naar binnen. Maar eind oktober moet de bestrating klaar zijn en de interne verhuizing afgerond. We hopen dat het dan, ook door de andere zuigmondjes, beter gaat.’ / YdH