Nieuws - 29 september 2017

Het ging goed los bij de Popronde (fotoserie)

tekst:
Lotje Hogerzeil

Gisteravond hopten duizenden muziekliefhebbers door het centrum van Wageningen. Van De Dokter naar Café Loburg en van de Zaaier naar Luca, om jong talent uit het hele land live te zien spelen tijdens de Popronde.

©Sven Menschel

Er is een beperkt aantal Wageningse avonden waarvoor alle studenten hun borrel, huisavond of lange weekend thuisthuis uitstellen en massaal alle kroegen onveilig maken. De Popronde is één van deze avonden. Van zoete singer-songwriters tot psychedelische rock en een tikkeltje choquerende hiphop: dit jaar was er echt voor íedere muziekliefhebber wat wils.

Aan het begin van de avond kon het publiek, grotendeels bestaande uit studenten, opwarmen bij vrolijke deuntjes van Jan Terlouw & the Junior Night Club en gevoelige nummers van Kiki Mettler. Op het marktplein werden de eerste danspasjes al vroeg gezet bij de music-truck van de Doctor, en tegen de tijd dat de Dawn Brothers in Café Loburg het podium overnamen met hun swingende blues, gospel en sixties rock, hing in de hele stad een partysfeer.

Conchita Wurst meets Lady Gaga
Geheel volgens de Wageningse traditie van ‘vroeg pieken’, was er na middernacht voor de diehard feestganger nog maar één keus: naar de Junushoff voor trippy electro-hiphop van Fata Boom. Waarschijnlijk had niemand zich voorbereid op wat hem daar te wachten stond: geen Nederhop zoals we dat gewend zijn van Typhoon of Lil Kleine, maar een kinky, surrealistische, zweterige show van het excentrieke duo dat een beetje deed denken aan Conchita Wurst en Die Antwoord, met een vleugje Lady Gaga.

De kinky show van Fata Boom ©Lotje Hogerzeil

Aan de drukte bij de afterparty in café Luca te zien, was het grootste deel van het publiek vastbesloten alles uit deze avond te halen. Boven in het café hield het sprintte het personeel van de ene naar de andere kant van de bar om de drukte bij te benen, terwijl beneden de jongens van Wakki hun eerste funky deuntjes inzetten. Vervolgens speelden ze tot in de kleine uurtjes de zaal plat. Linde Keip (24), masterstudente Landschapsarchitectuur, had niet verwacht dat de afterparty nog zó los zou gaan. ‘Ik dacht eigenlijk dat ze gewoon lijstje van tevoren zouden hebben gemaakt, en op play zouden drukken. Maar Makki overtrof alle verwachtingen. Een mooie afsluiter voor wie het nog tot in de Luca heeft volgehouden!’

 

Bekijk hier de fotoserie van het Poppodium:

Popronde 2017