Nieuws - 1 januari 1970

Het gevecht om de introloper

Een relletje in AID-land. Studentenverenigingen Ceres en KSV St. Franciscus hebben, tegen de afspraken in, geprobeerd om al voor het begin van de AID introlopers te lokken.

Ceres hield de avond voor de inschrijvingen een ledenbarbecue, die ook vijftig introlopers trok. Een deel was uitgenodigd door hun mentoren, anderen waren via internet benaderd omdat ze een kamer zochten. “ Zo konden ze vast wat mensen leren kennen”, aldus bestuurslid Fabian Smeets. “We hadden niet de insteek om ze lid te laten worden, het leek ons gewoon leuk. En het was ook gezellig.”
Ook op KSV waren donderdag al wat introlopers. Vice-praeses Martijn Slob: “We organiseren traditioneel een barbecue bij de première van de verenigingspresentatie. Daarbij waren vijf eerstejaars die in een verenigingshuis logeerden. Het is lullig als je dan alleen thuis moet blijven.”
De CAID is niet blij met de acties van de twee verenigingen. “Het is niet leuk voor AID-lopers als er zoveel aan ze getrokken wordt”, reageert Hilde Buiting. Unitas-bestuurder Anouk van Baalen verwacht voor volgend jaar duidelijker afspraken. “We spelen in de AID ieder jaar een sportief spel om nieuwe leden. Het is niet leuk wat er nu gebeurd is, maar daar gaan we zeker uitkomen.” | Y.d.H.