Nieuws - 7 juli 2014

Het geheim van een prijswinnende presentatie

tekst:
Rob Ramaker

Vind je het lastig om snel, interessant en begrijpelijk te vertellen over je onderzoek? Pádraic Flood, winnaar van presentatiecompetitie Famelab, verraadt woensdag in Impulse de geheimen van een goede presentatie

Het presenteren van onderzoek wordt steeds belangrijker voor wetenschappers. Per persoon is er steeds minder onderzoeksgeld zodat iedereen steeds beter moet uitleggen waarom juist zijn onderzoek een beurs moet krijgen. Bovendien zitten wetenschappers niet meer in een ivoren toren. Ze praten rechtstreeks met hun publiek en burgers willen graag weten wat er op universiteiten gebeurt.

Iedereen die zijn prestatie skills verder wil verbeteren kan woensdag tussen 4 en 5 uur terecht in Impulse. Hier krijgen ze tips van de Wageningse promovendus Pádraic Flood, die onlangs de internationale Famelab competitie in het Britse Cheltenham won. In het filmpje hieronder vertelt hij welke tips en trucs je woensdag van hem kan verwachten. Bij Famelab krijgen onderzoekers drie minuten om zonder powerpoint een stukje wetenschap zo helder en interessant mogelijk uit te leggen.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan


Naast Flood spreken woensdag ook de Wageningse promovendi Ake Nauta en Lenny de Jaeger, die ook goed presteerden tijdens de Famelab-voorrondes. Journaliste Marianne Heselmans legt verder uit bovendien je een goed verhaal vertelt. Tussendoor is er ruimte voor discussie en vragen en er wordt afgesloten met een borrel.