Nieuws - 22 maart 2012

Het geheim van Herenstraat 14, deel 4: Alles behalve kleren

De droevige winter is voorbij, krokussen schieten uit de grond en rokjesdag komt eraan. Om het lentegevoel kracht bij te zetten, hield H14 afgelopen vrijdag haar tiende huisfeest. Het thema was ABC: Anything But Clothes.

24-Hstr-1a_MG_2202.jpg
De aankondiging vooraf was keihard: wie niet in thema is, komt er niet in. Dat konden de heren van H14 niet helemaal waarmaken, maar ze hebben zeker hun best gedaan. JJ: 'Kwam er een lange gast aan de deur. Ik zeg: je komt er niet in zo, je bent niet verkleed. "Yes, but I am French", probeerde hij nog. Tien minuten later had hij zijn T-shirt over zijn hoofd getrokken en heb ik mijn hand over mijn hart gestreken.'

Gastheren JJ en Mohamed zijn helemaal klaar voor het feest. 'Dit zijn twee hygiĆ«neschorten uit de fabriek', vertelt JJ. Maar hij is vooral trots op zijn mooie ondergoed: met luipaardprint. Mohamed heeft zijn liefde voor het knutselen herontdekt in het maken van zijn outfit. 'Terug naar mijn kinderĀ­jaren', straalt hij.

De DJ's in de twee feestzalen draaiden lekkere 'stubdep' en drum 'n bass. Maar de echte actie vond plaats in de gangen en de vele hoekjes in het huis. Op Facebook staat de volgende dag dat 62 procent van de huisgenoten heeft gescoord.

Mister Facebook was een populaire gast. Je kon hem 'liken' of een berichtje achterlaten op zijn 'wall'. 'Fantastisch hoeveel moeite mensen in hun outfits hadden gestoken', glimt Mohamed.
Van de bezoekers werd veel doorzettingsvermogen gevraagd. De gang was een bijna onneembare vesting, zo vol was het. Zelfs om drie uur probeerden er nog mensen wanhopig binnen te komen. Om half zes vond JJ nog een zoenend stelletje in de keuken. 'Die heb ik maar even naar de deur begeleid.'