Student - 23 juni 2010

Het frisse Forum: 8

De moderne, frisse kantine in het imponerende gebouw is een verademing. Eindelijk het gevoel van een beetje luxe

26-Forum-BdG-8332.jpg
Ik ben: in het Forum, het hart van de Wageningse campus. Een indrukwekkend gebouw met maar liefst 20 duizend m 2 oppervlakte, 80 zalen, 5.500 m 2 bibliotheek en diverse winkels, maar kan je er culinair gezien goed op krachten komen na al dat wetenschappelijk verantwoorde gepraat? 
Ik eet: een bamisoepje om de spijsvertering op gang te helpen, een driedubbele bruine boterham - gezond voor de gemoedsrust - en een schaaltje gemengde rauwkost  voor nog wat extra gemoedsrust, aangezien mijn toetje uit dikke goudgele frieten bestaat. De geest is sterk, maar het lichaam is zwak, gelukkig maar. 
Ik proef: prima brood, prima soep, prima salade maar spectaculaire frieten. Goudgeel van buiten, zacht en luchtig van binnen, daar kan menig frietbakkende medelander een puntje aan zuigen. Dat je hoogstwaarschijnlijk genept wordt met gefrituurde aardappelpureestaafjes maakt me niet zoveel uit.
Ik word: vrolijk van de Forum-kantine, à la Rob Geus van de Smaakpolitie. Als je als oude garde de antieke WUR-gebouwen gewend bent, is de moderne, frisse kantine in het imponerende gebouw een verademing. Eindelijk het gevoel van een beetje luxe. 
Ik vind: het jammer dat het Forum niet voorziet in de behoefte aan (betaalbare) warme maaltijden. Vooral buitenlandse studenten blijven massaal weg. Thuis eten of uit een kofferbak is nu eenmaal altijd goedkoper. Als Hollander heb ik genoeg aan een goede boterham en wat mayo bij m'n friet. Bij het Forum zit ik helemaal goed, een 8.