Nieuws - 10 juli 2008

Herkansingen en zomerdepressies

Het is vrijdagochtend. Beteuterd staan een paar studenten voor de ingang van de Leeuwenborch te roken. De vijfde periode is al een week afgelopen, maar in de pauzes zit de kantine van de maatschappijwetenschappers van Wageningen UR nog vol met studenten met grijze wallen onder hun ogen.

Wat doen al die socio’s - die toch bekend staan om hun relaxte studiehouding - toch op de uni in de zomervakantie? Student Internationale ontwikkelingsstudies F. weet het antwoord: ‘Verslagen typen die ze de afgelopen jaren in hadden moeten leveren natuurlijk.’ Oh ja.
Ook in de bibliotheek zitten nog behoorlijk wat studenten voor zich uit te staren. Zo ook vriendin M., die vandaag weliswaar haar bachelorscriptie heeft ingeleverd, maar nog lang niet op haar lauweren kan rusten. ‘Ik moet nog drie verslagen en drie herkansingen deze zomer.’ Arme M. zonder vakantie.
Maar zelfs mensen mét vakantie zien redenen om in een zomerdepressie te belanden. Neem gekke J., die wilde dat ze hertentamens had. Zij is bang voor verveling, die twee weken dat ze in Nederland zal zijn deze vakantie. ‘In Wageningen is echt niets te doen in de zomer, het loopt helemaal leeg. Met herkansingen had ik tenminste nog iets te doen.’ Tja…
Mijn advies: pak je spullen, neem het vliegtuig en chillen maar. Laat de miniatuurwereld van Forum en Leeuwenborch achter je en geniet twee maanden lang in zwemkledij van het echte leven! Zomerdepressies zijn nergens goed voor.