Organisatie - 1 januari 1970

Herinschrijving vanaf nu via internet

Vanaf dit jaar moeten ouderejaars studenten zich in principe via internet herinschrijven voor het nieuwe collegejaar. Ze krijgen geen inschrijvingspapieren meer thuisgestuurd. Alle studenten ontvingen daarover vorige week bericht van de studentenadministratie. Via e-mail.

'Studenten vragen ons steeds vaker of dingen niet gewoon via internet kunnen', licht ir Paul Geurts, hoofd van de Centrale Studenten Administratie (CSA), toe. 'Vorig jaar hebben we al op kleinere schaal proefgedraaid met het systeem en dat is gewoon goed bevallen. Voor studenten is herinschrijven nu een stuk eenvoudiger en ook voor ons is het wat gemakkelijker te hanteren.'
Het systeem maakt gebruik van al bekende inschrijvingsgegevens en is daarom alleen te gebruiken door studenten die dit jaar al bij de universiteit staan ingeschreven. Alleen studenten met de Nederlandse of Surinaamse nationaliteit kunnen van het systeem gebruik maken. Nog niet alles kan via internet. Studenten moeten nog wel het betalingsformulier uitprinten en opsturen, voorzien van hun handtekening. 'Dat blijven we wettelijk gezien gewoon nodig hebben', aldus Geurts.
Inmiddels hebben al bijna driehonderd studenten zich via het nieuwe systeem opnieuw ingeschreven.
Om de module zichtbaar te maken moeten studenten wel de taal van de CSA-website op Nederlands ingesteld hebben. / JH