Student - 17 april 2019

Health Week van Thymos nu voor studenten én medewerkers

tekst:
Luuk Zegers
1

Studentensportstichting Thymos verzorgt van 23 tot en met 26 april voor de vijfde keer een Health Week, met activiteiten rond voeding, mentale gezondheid en beweging. Dit jaar zijn de activiteiten voor het eerst ook voor medewerkers toegankelijk.

Krachttraining tijdens de sportdag van de AID 2016. © Marte Hofsteenge

Burn-outs en hoge stressniveaus komen bij zowel studenten als medewerkers steeds vaker voor’, zegt Daan Krekels van het Thymos-bestuur. ‘Tijdens de Health Week laten we zien wat de universiteit al doet om mensen hiermee te helpen, zoals meditatieklasjes in Orion. Maar we organiseren ook speciale activiteiten zoals de lezing over groene therapie voor jonge mensen met een burn-out. En op voedingsgebied is er onder andere een interactieve lezing over hoe fitness en voeding samen veroudering tegen kunnen gaan’, vervolgt Krekels. ‘Die is vooral op medewerkers van boven de 40 gericht. Ook delen we gezond eten uit.’

Bewustwording
‘We zijn natuurlijk een sportstichting’, zegt Krekels, ‘maar we willen studenten en medewerkers niet alleen aan het bewegen krijgen. We willen ze ook bewustmaken van de andere twee pijlers van gezondheid horen: goede voeding en mentale gezondheid.’

Thymos organiseert de Health Week samen met Sportcentrum de Bongerd en vital@work van Human Resources. De activiteiten zijn gratis toegankelijk; voor een aantal is vooraf aanmelden wel nodig.

Bekijk het volledige programma hier.

Re:acties 1

 • Toon van Eijk

  Burn-outs en hoge stressniveaus, keuzestress, prestatiedruk, Fear of Missing Out, het tegengaan van fysieke en mentale veroudering, en mentale gezondheid.
  Voor wetenschappelijk geverifieerde informatie over een specifieke techniek voor bewustzijnsontwikkeling (Transcendente Meditatie) die bovengenoemde onderwerpen kan tegengaan en/of verhelderen, zie onderstaande website:
  Website van Dr. David Orme-Johnson: http://www.truthabouttm.org/truth/Home/index.cfm
  Dr.ir.Toon van Eijk

  Reageer

Re:ageer