Nieuws - 1 januari 1970

Hautvast gaat IOP evalueren

Het ministerie van Economische Zaken heeft prof. Jo Hautvast gevraagd om de innovatiegerichte onderzoeksprogramma’s (IOP) te evalueren.

De voormalige directeur van het Wageningen Centre for Food Sciences (WCFS) gaat in een driekoppige commissie achterhalen of de IOP-programma’s inderdaad het bedrijfsleven en de wetenschap dichter bij elkaar hebben gebracht, zoals de bedoeling was. ,,EZ had vier onderzoeksbureaus geselecteerd die de gegevens konden inventariseren’’, zegt Hautvast. ,,Inmiddels hebben we al één van die bureaus uitgekozen.’’
Hautvast, die in februari afscheid nam van de WCFS, heeft het druk. Halverwege mei was hij nog in Zuid Afrika om een eredoctoraat van Potchefstroom University in ontvangst te nemen. Het bestuur van Potchefstroom verleende die onder meer wegens Hautvasts ‘leiderschap in de voedingswetenschappen’ en diens bijdrage aan ‘het opbouwen van onderzoekscapaciteit in ontwikkelingslanden’.
,,Ik doe advieswerk en ik geniet van het leven. Elke dag’’, zegt Hautvast. ,,Nee, ik kijk niet terug. Ik verras mezelf wat dat aangaat. En ik ben nu golf aan het leren.’’ | W.K.