Nieuws - 10 mei 2007

Harry van de Hurk

Tosti’s, falafel en gevulde courgette

176_opinie_0.jpg
‘Het is een uitdaging om een eetgelegenheid van de grond af op te starten’, vertelt Harry van de Hurk, de kok van het Grand Café in het Forum. Tot voor kort had hij een eigen lunchroom in Limburg. ‘Maar daar heb ik de deuren van dicht moeten doen vanwege andere bestemmingsplannen.’ Nu zwaait hij de scepter in de keuken van het Forum. Voorlopig alleen nog op de begane grond, maar zodra het restaurant op de eerste verdieping open is, verkast hij naar boven.
Tot die tijd is het nog improviseren met een ontbrekende afzuigkap en ruimtegebrek. Maar dat maakt Harry niet uit. ‘Ik heb er juist veel plezier in’, zegt hij. ‘Koken is leuk hoor, maar dat doe ik al 32 jaar.’ Wat hem echt motiveert, is zorgen dat alles gaat lopen en goed blíjft lopen.
Vooral de menukaart afstemmen op het brede publiek dat in Forum komt eten, test zijn creativiteit. Want behalve kroketten en tosti’s is er ook vraag naar vegetarische falafel en salades. En buiten de basiskaart om zorgt de chefkok ook nog voor speciale snelle happen, zoals zijn eigen favoriet: gevulde courgette met noten, feta, olijven en een gorgonzolasausje. ‘We worden niet meer gesubsidieerd door Wageningen UR. Dus daar hangt wel een prijskaartje aan. Maar we houden ook rekening met studenten door een speciaal, betaalbaar studentenmenu samen te stellen.’