Nieuws - 18 februari 2013

'Harlem Shake' bereikt Wageningen

Gelukkig. We vreesden heel even dat de nieuwste wereldwijde hype, alweer twee weken oud, aan ons voorbij zou trekken zonder hier zelfs maar het geringste spoor achter te laten. Maar gelukkig is ie er dan toch: de allereerste Harlem Shake uit Wageningen.

harlemshake.jpg
Voor wie hem nog niet kent: de Harlem Shake is de opvolger van de lipdub en de flashmob. Het idee is simpel en toch, nou ja simpel. In een mensenrijke situatie komt een danser in beeld, liefst onherkenbaar gemaakt met bijvoorbeeld een helm. De danser doet zijn pasjes, terwijl niemand zich aan hem lijkt te storen. Totdat het woord 'Harlem Shake' valt en de hele scene op slag verandert in een dansende kluwen van vreemd uitgedoste figuren. De muziek is afkomstig van Baauer.
De Wageningse primeur komt van ISOW, de internationale studentenvereniging. Het is niet de beste Harlem Shake die we ooit gezien hebben. Hij haalt het bijvoorbeeld niet bij deze Delftse versie. Maar bij een eerstelings zijn we bereid om het een en ander door de vingers te zien. Hulde aan ISOW dus. Nog meer Wageningse Harlem Shakes waargenomen? Laat het onder dit bericht even weten.