Nieuws - 25 september 2013

Hardlooproutes op de campus

tekst:
Roelof Kleis

Je wilt joggen, of wandelend een blokje om, maar je kent de weg nog niet zo goed in Wageningen en omgeving? Geen nood. Er zijn vijf nieuwe en uitgepijlde (hardloop)routes beschikbaar. Twee daarvan doen de campus aan.

De routes zijn een idee van de plaatselijke (burger)atletiekvereniging Pallas ’67 en zijn sinds deze week beschikbaar. De club haakt daarmee in op de jubileumactiviteiten van Wageningen 750. De routes voeren de loper door de verschillende landschappen rondom de stad: de uiterwaarden, de Wageningse Berg/de Eng, het Binnenveld en de Grift.

De routes zijn gemarkeerd met bordjes en stickers. Aan het begin van elke route staat een overzichtsbord met daarop informatie over het parkoers. Info over de lengte uiteraard, de mogelijkheid om de route in te korten, maar ook het hoogteverschil dat je onderweg moet overwinnen, de ondergrond, de verlichting en de verkeersdrukte. De lengte van de routes loopt uiteen van zes tot elf kilometer. En voor de echte kilometervreters is er het hele Rondje Wageningen dat liefst 26 kilometer omvat.

looproutes.wegwijzer.jpg

Twee van de routes doen de campus aan. De kortste route, de blauwe van 6,2 km, start en eindigt bij De Bongerd (Thymospad), vlak bij de atletiekbaan waar de atleten van Pallas’67 en Tartlétos hun rondjes draaien. De route voert door een stukje Binnenveld en de woonwijk Noord-West. De groene route over de Eng en de Wageningse Berg (11,3 km) start op de hoek van het NIOO en de Mansholtlaan.