Wetenschap - 15 november 2001

Happietaria tijdelijk restaurant voor het goede doel

Wageningen krijgt er een nieuw restaurant bij: Happietaria. Hiervoor wordt het verenigingsgebouw La Fraternit? voor ??n maand omgebouwd tot restaurant. Happietaria is namelijk een tijdelijke eetgelegenheid, die volledig wordt gerund door vrijwilligers.

De organisatie van Happietaria ligt in handen van leden van de christelijke studentenverenigingen VGSW, CSFR en de studentenbeweging Ichtus. Voorzitter Annet de Kimpe: "Happietaria is geen mensa. Wij werken wel met professionele koks. Zij bereiden verschillende menu's voor de gasten, waaronder ook een vegetarische maaltijd. Het is niet de bedoeling dat alleen studenten komen eten, want dit restaurant wordt geopend voor alle bewoners in en om Wageningen."

De maaltijden kosten rond de vijftien gulden. De hele winst en alle giften van Happietaria gaan naar de Derde Wereld. Het doel is namelijk om geld in te zamelen voor projecten voor kansarmen. Het Wageningse geld gaat naar het oecumenisch bureau voor steun en ontwikkeling (BOAD) in Congo, voor hulpverlening aan vluchtelingen en verbetering van de infrastructuur.

Voor Wageningen is het de eerste keer dat zij een Happietaria krijgt. In andere studentensteden werd dit project al eerder gehouden. De Happietaria's draaien dit jaar ook in Amsterdam, Enschede, Groningen en Utrecht.

Happietaria Wageningen in de Niemeijerstraat is geopend van 28 november tot en met 21 december, dinsdag tot en met zaterdag van 17.45 tot 22.00 uur. | M.Hk