Organisatie - 14 mei 2009

‘HOUD DROEF INTERNATIONAAL’

Bij Droevendaal hangt een spandoek met de tekst ‘No internationals at Droef anymore’. De bewoners protesteren daarmee tegen het voornemen van eigenaar Idealis om voortaan alleen nog Nederlandse studenten toe te laten tot het Wageningse studentencomplex.
Van de huidige bewoners komen er 41 – ongeveer twintig procent – uit het buitenland. ‘Wij willen zelf bepalen wie er bij ons komt wonen. En internationale studenten moeten zelf kunnen kiezen waar ze wonen’, zegt de woonvoorzitter van Droevendaal, Luc Steinbuch. Het plan van Idealis is volgens hem een gevolg van de groeiende studentenaantallen en spanningen tussen Wageningen Universiteit en de studentenhuisvester. Idealis levert een vast aantal kamers voor buitenlandse studenten en de universiteit regelt huisvesting als er meer buitenlandse studenten komen. ‘Idealis voelt zich verantwoordelijk om Nederlandse studenten aan woonruimte te helpen. De kamers met buitenlandse studenten op onder meer Droevendaal zijn niet opgenomen in het contract met de universiteit. Idealis wil die kamers voortaan vrijhouden voor Nederlandse studenten’, legt Steinbuch uit.
De Droevendaalbewoners zullen negatief adviseren. Idealis is niet verplicht een dergelijk advies op te volgen. Maar, zegt Jan Harkema van Idealis, ‘we zullen er zeker serieus naar kijken.’

Re:ageer