Organisatie - 27 november 2008

HOOGSTE BONUS VOOR BIJZONDER HOOGLERAAR

Prof. Edith Lammerts van Bueren, bijzonder hoogleraar Biologische plantenveredeling, krijgt de hoogste onderwijsbonus van de raad van bestuur: ongeveer 19 duizend euro. De beoordeling is gebaseerd op evaluaties van studenten.

achtergrond_0_172.jpg
De raad van bestuur heeft net als vorig jaar een miljoen euro beschikbaar gesteld voor goed onderwijs. De 25 beste vakken en de 25 beste docenten van Wageningen Universiteit ontvangen een bonus.
Als bijzonder hoogleraar is Lammerts van Bueren één dag in de week bij de universiteit te vinden. De rest van de week is ze werkzaam bij het Louis Bolk Instituut, dat onderzoek doet naar biologische en duurzame landbouw, voeding en gezondheidszorg. Ze ontvangt niet alleen de hoogste docentenbonus, haar mastercursus ‘Biologische plantenveredeling en zaadproductie’ is ook in de prijzen gevallen. ‘Wat ik van studenten heb gehoord is dat ze het waarderen dat ik vanuit de praktijk spreek en probleemgericht onderwijs vanuit de huidige actualiteit geef. De cursus plaatst dingen niet alleen in een wetenschappelijk maar ook in een maatschappelijke kader’, verklaart Lammerts van Bueren.
Dit jaar ontvangen ook docenten van buiten de universiteit bonussen. DLO-onderzoeker dr. Gerard van der Linden van PRI en Van Hall Larenstein-docent ir. Eddy Hesselink staan op een gedeelde dertiende plaats.
De bonussen mogen overal aan worden besteed, maar het is goed gebruik dat de hoogleraren met de winnende docenten overleggen over de besteding. De leerstoelgroep Communicatiewetenschap krijgt het hoogste bedrag aan bonussen: 91.608 euro via drie docenten en twee vakken. Daarna volgen Geo-informatiekunde met bijna 77 duizend euro en Resource ecology met bijna 65 duizend euro. / Alexandra Branderhorst

TOP TIEN BESTE DOCENTEN
1. Prof. Edith Lammerts van Bueren, Plantenveredeling