Student - 8 januari 2009

HET WORDT STIL AAN DE BINNENHAVEN

Het is rustig op studentencomplex de Binnenhaven. De meeste kamers zijn al leeg, en in andere staan de verhuisdozen klaar. Afgemeten aan het aantal kamers waar nog licht brandt, wonen er nog dertig tot veertig studenten. Half februari moet iedereen weg zijn.

Marieke Eskes woont op een bijna lege afdeling. De keukentafel is al verdwenen.

Foto: Bart de Gouw

Het complex, dat is opgebouwd uit losse eenheden, wordt verplaatst naar de Haarweg. Marieke Eskes, derdejaars Internationale ontwikkelingsstudies, zingt het nog een paar weken uit. Samen met een huisgenoot zit ze op een verder lege afdeling. In de keuken hangen alleen nog wat posters en staat een koelkast. ‘Het is wel jammer dat de rest al weg is, we hadden best goed contact met elkaar. Maar de rust is ook wel prettig eigenlijk.’ Marieke hoopt dat ze straks ergens anders op een leuke plek terechtkomt. ‘Ik heb alleen nog geen bericht gehad van Idealis en over een paar weken is het al zover.’
Voordat ze op de Binnenhaven gingen wonen wisten de studenten al dat de Binnenhaven een keer verplaatst zou worden en dat ze dan moesten verhuizen. Idealis reserveert sinds december kamers voor hen. Ze konden aangeven waar ze het liefst wilden wonen en of ze later nog terug wilden komen op de Binnenhaven.
Idealis kan nog niet precies zeggen wanneer de Binnenhaven weer opgeleverd wordt, maar het streven is augustus. Marieke weet nog niet of ze dan wel nóg een keer wil verhuizen.