Nieuws - 10 april 2013

Grotere mailbox dankzij gmail

IT verhoogt opslagcapaciteit mailboxen. Studenten en medewerkers kunnen wur-mail nu twee-en-een-half keer zo lang bewaren.

mailbox.jpg
Een cadeautje van de IT-afdeling van het facilitair bedrijf: iedereen kan zijn mail voortaan langer bewaren. De opslagcapaciteit is op 5 april omhooggegaan van 400 naar 1000MB.
Veel studenten en medewerkers vonden de mailbox te klein, bleek uit periodiek tevredenheidsonderzoek. Ook vermoedt de IT-afdeling, op basis van de vele vragen en meldingen bij de telefonische helpdesk, dat gebruikers hun mail massaal doorsturen naar commerciƫle providers zoals Gmail of Hotmail. Die bieden meer dan 10 Gigabyte aan, waardoor mail weggooien in de praktijk niet nodig is.
Informatie in de Wageningse mailbox is echter veiliger, stelt Esther Molenaar van FB-IT. 'De locatie van de gegevens in de 'cloud' is niet altijd per definitie Nederland, waarmee de Nederlandse wetgeving niet van toepassing is op het al dan niet toegang hebben tot data. Zo is het voor de Amerikaanse overheid soms mogelijk om mee te kijken (patriot act). Om die reden adviseren we mails met informatie over onderzoeksgegevens, publicaties en andere bedrijfskritische informatie binnen het Wageningse te houden.'
De grotere mailbox kost gebruikers niet extra. Dankzij een technische truc maakt de server nu slimmer gebruik van de centrale opslagcapaciteit.