Nieuws - 16 augustus 2002

,,Grote rotzooi'

"Grote rotzooi"

De nieuwe eerstejaars werd dinsdagavond een blik vergund in studentenhuizen in het centrum van Wageningen. Voor schimmelende bergen afwas waren de eerstejaars van AID-groepje 50 aan het verkeerde adres in 'Hotel de Kroon', een van de studentenhuizen in de Hoogstraat. "Het zien er heel schoon uit", beaamden de kersverse studenten. De bewoners van het huis, heren die bij vereniging Ceres hun sporen verdiend hebben, vertelden bij de rondleiding de eigenaardigheden die horen bij hun studentenhuis. Als de heren bijvoorbeeld 's vrouwelijk bezoek krijgen moeten ze een zwarte vlag boven de deur hangen en de volgende dag hun avonturen opdissen aan de huisgenoten.

Gangbaarder studentenhuisgevoel kwam groepje 8 tegen in het Argo-huis 'Boven de Horizon' in de Hoogstraat. "Een grote rotzooi", zegt aankomend eerstejaars Stijn Hantsen. Zelf gaat hij op een afdeling op Hoevestijn wonen, maar hij zou toch liever in een studentenhuis zitten. "Het liefst op Droevendaal. Want daar heb je het gevoel van een huis, en dan ook nog met een tuintje."

Doorstromers die na vier jaar hbo-studie in Wageningen doorstuderen weten al van de hoed en de rand als het om studentenhuizen gaat en kregen daarom een alternatief programma aangeboden: borrelen in poolcaf? Infinity. Ook werden de doorstromers dit jaar voor het eerst in aparte groepjes geplaatst. "Een goed idee", zegt Francis Riekoff. "Dan hoeven wij niet tussen de blije eerstejaars te zitten. Je hebt toch een andere denkwijze als je al wat ouder bent. We kennen het studentenleven al. Dan kun je ons ook beter in aparte groepen zetten, dan is de AID ook voor doorstromers nog leuk." | J.T.