Nieuws - 4 juli 2016

Groot onderhoud Forum-gebouw

Forum krijgt een opknapbeurt. Het gebouw bestaat tien jaar en daarom staat groot onderhand gepland. Zo krijgt het podium deze week een nieuwe vloer.

Slopers halen de laatste stukken hout van het podium. (Foto: Onnika van Oosterbosch)

Omdat het gebouw tien jaar oud is gaan ook de geluidsserver en de kozijnen vervangen worden. De nieuwe server moet voor betere geluidskwaliteit zorgen in de collegezalen en openbare ruimten. Het onderhoud is gepland voor de komende vier weken en valt in de zomer om zo min mogelijk overlast te veroorzaken.

Ludy Zeeuwen, locatiemanager Forum-gebouw: 'Deze periode is ideaal voor het onderhoud omdat iedereen op vakantie is. Afgelopen weekend is het hout op het podium al grotendeels eruit gehaald. Het onderhoud aan het podium is ongeveer aan het eind van de week klaar.' Het hout in de vloer was bol komen te staan, de oorzaak daarachter is onbekend. De vloer zal opnieuw ge√ęgaliseerd worden in de hoop dat dit met de nieuwe vloer niet zal gebeuren.

Naast dit grote onderhoud worden jaarlijks ook de beamers, de zonwering en de overige vloeren in het gebouw nagekeken en onderhouden.

Update:
Naar aanleiding van een vraag in de comments een update over waar het hout naar toe gaat. Ludy Zeeuwen: 'Het parket wordt aangeboden als bouw- en sloopafval. In zijn algemeenheid wordt bouw- en sloopafval op een sorteerlijn grof gescheiden en gaat het hout naar een biomassacentrale.'