Nieuws - 22 september 2015

Grondboorkampioenschap moet verder groeien

tekst:
Linda van der Nat

Studievereniging Pyrus wil de jaarlijkse grondboorkampioenschappen groter maken. Het modderige evenement moet meer studenten en docenten gaan trekken.

Op 8 oktober vinden weer de grondboorkampioenschappen plaats, georganiseerd door de studievereniging van Bodem, water en atmosfeer. Op een veld achter de Haarweg zullen honderden studenten en een handjevol docenten hun grondboor in de grond zetten om zo snel mogelijk tot 1,20 meter diepte te komen.

Er wordt dit jaar flink ingezet op promotie bij docenten voor een volwaardige docentenpoule en bij studenten van andere studierichtingen, aldus Marianne Bosman en Michael Methorst van Pyrus. Marianne: ‘Ten onrechte bestaat het beeld dat de grondboorkampioenschappen alleen voor studenten Bodem, water en atmosfeer zijn, maar het evenement is open voor iedereen.’

De eerste grondboorkampioenschappen werden zeventien jaar geleden voor het eerst georganiseerd, in samenwerking met docent Bodemkunde Gert Peek. Hij was toen al langere tijd betrokken bij het organiseren van boorwedstrijden. Die werden sinds 1979 georganiseerd als verzetje tijdens veldpractica.

Vorig jaar deden er zestig teams mee. Michael: ‘Daar willen we dit jaar overheen.’

Zin om ook te gaan grondboren? Inschrijven kan tot 4 oktober op www.pyrusbwa.nl/grondboren

Lees meer over de jaarlijkse Grondboorkampioenschappen in de komende Resource. Deze ligt vanaf komende donderdag weer in de bakken.