Nieuws - 9 september 2015

Groen Kennisnet organiseert fotowedstrijd

tekst:
Gastredacteur

Groen Kennisnet, een portaal voor kennis over voedsel en groen in Nederland, organiseert een fotowedstrijd. Gevraagd: de mooiste foto die ‘Passie voor Groen’ toont.

Het gaat Groen Kennisnet (www.groenkennisnet.nl) vooral om bekendheid. Het portaal heeft veel actuele kennis te bieden voor onderwijs. Kennisbanken waarin gezocht kan worden naar actuele kennis over de ziekte van Lyme, duurzame kaas of aquaponics. Portalen over plant, dier, voeding, leefomgeving of regioleren, een aanpak op groen-onderwijsinstellingen (mbo, hbo) waarbij onderwijs buiten de school plaatsvindt. Vakbladartikelen over wetenschappelijke ontwikkelingen. En 120 dossiers die informatie over bijvoorbeeld bijen, biobased economy of voedselverspilling bij elkaar brengen.

Doel is kenniscirculatie die kan helpen bij de realisatie van actueel onderwijs dat goed aansluit op de praktijk. Maar de bekendheid valt tegen, vinden de ruim dertig medewerkers van het portaal. Dat terwijl Groen Kennisnet al jaren loopt. Docenten en studenten van groen mbo of hbo zouden er meer gebruik van kunnen maken. Het gaat om een project van Wageningen UR (WUR Library) waarin die onderwijsinstellingen deelnemen en ook partijen zoals het Ontwikkelcentrum, Silo en de centres of expertise.

‘Ben je dol op natuur, planten, dieren, landbouw(machines) of alles wat met voeding te maken heeft? Of word je alleen al van de kleur groen enthousiast? Stuur dan je mooiste foto in, verzamel de meeste stemmen en win een iPad Mini 2 ter waarde van 299 euro!’ Zo luidt de oproep op. Docenten en studenten, iedereen die studeert of lesgeeft op een groene onderwijsinstelling (aoc, hogeschool of Wageningen University) kan deelnemen. Er is ook een categorie ‘overig’.

Foto’s kunnen gedeeld worden op de actiepagina van de wedstrijd http://fotowedstrijd.mijnalbum.nl/groenkennisnet/. Daar kunnen ook stemmen worden uitgebracht. De actie loopt van 9 september tot en met 9 oktober 2015.