Organisatie - 24 maart 2015

tekst:
Koen Guiking
2

Circa tien procent meer vooraanmeldingen zijn er voor Wageningse bacheloropleidingen dan op ditzelfde moment vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van Studielink, bijgewerkt tot maandag 23 maart.

Foto Open Dag

De opvallendste uitschieter is Internationaal land- en waterbeheer. Daar zijn nu bijna twee keer zo veel vooraanmeldingen als een jaar eerder: 30,6 nu tegenover 18,0 vorig jaar. (Een student die zich voor meer dan één opleiding heeft aangemeld wordt dan bij al die opleidingen deels meegeteld, vandaar deze vreemde getallen.)

De meeste opleidingen lijken groter te worden. Voor de grootste opleiding, Voeding en gezondheid, hebben zich nu al 104,8 studenten voorlopig aangemeld. Vorig jaar rond dezelfde tijd waren dat er 88,8. Overigens geldt voor deze opleiding een numerus fixus van 130 studenten. Als er meer aanmeldingen zijn, dan volgt een selectieproces.

De opleidingen waar de vooraanmeldingen duidelijk achterblijven ten opzichte van een jaar geleden zijn Toerisme (-24 procent), Milieuwetenschappen (-38 procent) en Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning (-30 procent).

Dit alles voor wat het waard is. Tot nu toe zijn er ruim 800 vooraanmeldingen binnen (via Studielink). Naar verwachting starten in september meer dan 1500 nieuwe bachelorstudenten in Wageningen. Aan het beeld kan de komende vijf weken dus nog wel het één en ander veranderen. Vóór 1 mei moeten studenten zich definitief inschrijven voor een opleiding. Dat gebeurt overigens niet via Studielink, maar bij de universiteit zelf.

Re:acties 2

• RolfM

@redactie: die 1 mei deadline is wel voor een zogenaamd 'verzoek tot inschrijving' bij studielink. Definitief inschrijven vereist ook dat diploma behaald is en de eindexamens zijn dan nog niet achter de rug.

• rh

Absoluut groeit levensmiddelentechnologie het hardst en zal rond de 16-170 studenten uitkomen. En wordt daarmee (veruit) de grootste van Wageningen.