Nieuws - 8 maart 2007

Gratis studieboeken bij WSO

Studenten kunnen op de website van de Wageningse Studenten Organisatie (WSO) sinds kort gratis studieboeken downloaden. Eerder startte de studentenvakbond al een tweedehands studieboekenwinkel.

Het gaat om boeken met algemene basiskennis voor vakken als statistiek, chemie, economie en wiskunde. ‘Het zijn naslagwerken, vergelijkbaar met de examenbundels van de middelbare school’, vertelt WSO-penningmeester Nynke van der Laan. ‘We hopen dat er later meer boeken komen die toegespitst zijn op specifieke studies, maar nu is het een aanvulling op de verplichte boeken.’ De boeken zijn samengesteld door hoogleraren en docenten. Een deel van de boeken is Engelstalig.
Het idee van ‘FreE-Learning’ is ontstaan in Denemarken en overgenomen door de Nederlandse uitgeverij Studentensupport. De WSO is de eerste studentenvakbond in Nederland die de boeken gratis toegankelijk maakt voor iedereen van de universiteit en hogeschool. De vele advertenties in de tekst moeten de studenten voor lief nemen. Die maken het mogelijk om de boeken gratis aan te bieden.