Organisatie - 1 januari 1970

Gosse Schraa uitgeroepen tot beste docent 2004

Op de nieuwjaarsreceptie van de Studentenraad heeft dr Gosse Schraa de Leermeesterprijs ontvangen. De jury roemde Schraa om zijn enthousiaste, interactieve manier van lesgeven en zijn originele en buitengewoon leerzame examenvragen.

De jury koos Schraa uit vijf docenten. Deze docenten hadden de meeste stemmen gekregen van de studenten van Wageningen Universiteit. Schraa studeerde Milieuhygiƫne in Wageningen en is van 1984 betrokken bij het onderwijs in de microbiologie aan Wageningen Universiteit. In zijn speech roemde hij professor Mulder, die hem vooral had geleerd hoe lesgeven niet moet. Mulder verstrekte zijn lesstof over de biotechnologie slechts mondeling, waardoor studenten het hele college moesten schrijven. Ir Rob Jan Tazelaar reikte Schraa een oorkonde en een replica van het beeld De Leermeester van Jan Preat uit.
,,De universiteit moet voorzichtig zijn met het geven van onderwijs in het Engels aan eerste- en tweedejaarsstudenten'', vertelde Schraa verder. Studenten die vers van het vwo komen, hebben volgens hem moeite met het communiceren in het Engels. Docenten moeten er volgens Schraa alles aan doen om er voor te zorgen dat er goede interactie is tussen studenten en docenten.
Schraa vertelde verder dat hij drie soorten studenten onderscheidt. ,,Er is een groep studenten die het beter weet dan jij en die je dus niets meer hoeft de leren. Er is een groep studenten die veel minder weet en ook niet gemotiveerd is om wat bij te leren - aan deze groep studenten kun je ook niets leren. En er is een groep studenten die minder weet dan ik, maar die wel wat bij willen leren. Dat is voor docenten de meest interessante groep studenten." |
G.v.H.