Nieuws - 24 september 2009

Good morning

Nemen we binnenkort de telefoon op met ‘Good morning’ in plaats van het gezellige ‘Goedemorgen’? Het zou zo maar kunnen.

Copy_of_5-Boersma-raster_2.jpg
Er komt namelijk een verandering in de naamgeving. Voor de zoveelste keer. Er is gewerkt aan een verbetering van de merkenstructuur van Wageningen UR. Besloten is om voortaan alleen nog de Engelstalige merknaam Wageningen University te gebruiken. De Raad van Bestuur denkt met deze naam de internationale status te benadrukken.
Net voor de koffiepauze komt de mail binnen en natuurlijk is er flink commentaar. Moet alles weer op de schop. Nieuw briefpapier, de logo's op alle websites en natuurlijk de ondertekening van ieders mail. Het is weer een van de voorbeelden dat er van bovenaf iets 'super belangrijks' wordt opgelegd, waarna de mensen op de werkvloer alles maar aan moeten passen. Alsof we niets beters te doen hebben. Ik lanceer de vraag of we dan ook de telefoon in het Engels aan moeten nemen. 'Good morning, Wageningen University. Marelle Boersma speaking.' Ik struikel over de heerlijk autochtone 'G' in Wageningen. Bovendien is mijn naam onherkenbaar. Niet elke naam bekt lekker in het Engels.
Laat mij gewoon mijn werk doen: meewerken aan internationale samenwerkingsprojecten, onderwijs geven - in het Engels - en nieuwe experimenten opzetten. En of dat voor de Universiteit of voor de University is... I don't care. Is dat internationaal genoeg?/ Marelle Boersma