Nieuws - 1 januari 1970

Goede onderzoeksgroepen krijgen bonus

Leerstoelgroepen van de universiteit die wetenschappelijk goed presteren krijgen de komende jaren een extraatje. Om de bonus te kunnen betalen zal de raad van bestuur zes nieuwe leerstoelen later instellen dan gepland.

De universiteit verwacht de komende twee jaar moeilijke tijden. In totaal moet er de komende jaren 4,5 miljoen euro bezuinigd worden. De bezuinigingen worden voor een deel gecompenseerd doordat stijgende studentenaantallen zorgen voor extra geld uit Den Haag. Bezuinigingen en extra’s zorgen ervoor dat de universiteit vooral de komende twee jaar minder te besteden heeft. Daarna zwelt de geldstroom naar verwachting weer aan.
De raad van bestuur heeft besloten de leerstoelgroepen die wetenschappelijk goed presteren een bonus te geven om de komende moeilijke jaren te overbruggen. De afdeling onderzoeksstrategie werkt op dit moment aan criteria om de excellente onderzoeksgroepen te selecteren. De nieuwe leerstoelen, waaronder bijvoorbeeld bestuurskunde, zullen door de maatregel twee jaar later ingesteld worden dan gepland. | K.V.