Student - 26 april 2007

Goede meubels in de container

Een afvalcontainer voor de Leeuwenborch in Wageningen heeft maandag 23 april tot verontwaardiging geleid. Studenten begrepen niet dat er zoveel spullen in verdwenen die nog prima te gebruiken waren.

692_nieuws.jpg

Foto: Guy Ackermans

De kelder van de Leeuwenborch is opgeruimd, maar veel meubilair had best langer meegekund, zegt een studente Internationale ontwikkelingsstudies. ‘Studenten en medewerkers, ook van de kantine, hebben van alles weer uit de container gevist om mee naar huis te nemen’, vertelt Ramona Langanki, die vanaf haar studieplek de hele dag uitkeek op de container. Ze vindt het onbegrijpelijk dat tafels die studentenhuizen nog best hadden kunnen gebruiken door de vuilnismannen werden gesloopt, alleen maar omdat er dan meer in de container paste.
Volgens de assistent-beheerder van het gebouw, Sjaak Alderliesten, waren de collegezaaltafels voor onderwijs echter niet meer te gebruiken. ‘Er was wat aan kapot of ze waren niet meer volgens de nieuwe arboregels. De meubels stonden ook al een jaar opgeslagen. Na de verbouwing hebben we nog gevraagd of iemand iets wilde hebben, maar we kregen nauwelijks respons’, zegt Alderliesten, die zegt alles naar eer en geweten netjes afgehandeld te hebben. Nu kan hij eindelijk nieuw meubilair in de kelder kwijt.
Langanki vindt echter dat de universiteit met twee maten meet. ‘Ze hebben de mond vol van duurzaamheid, maar doen het zelf niet. Ze hadden best een dag kunnen regelen waarop je het gratis af kon halen. Misschien een idee voor andere gebouwen waar iets overblijft?’