Organisatie - 1 januari 1970

Glossy magazine tegen suf imago

‘De buitenwereld denkt nog steeds dat Wageningen een geitenwollensokkendorp is, maar dat vinden wij niet.’ Dat zei Marjolein Helder bij de presentatie van het nieuwe promomagazine Wageningen Studentenstad, maandag 3 april in het Molenstraattheater.

Het grootste deel van de Nederlandse vwo’ers laat zich bij de studiekeuze vooral leiden door de stad waar de universiteit staat. Om die reden nam Helder, ex-voorzitster van studentenvereniging SSR-W, samen met het overlegorgaan Contractus van de vier grote verenigingen vorig jaar het initiatief om Wageningen als ‘bruisende studentenstad met dorpse geborgenheid’ op de kaart te zetten.
Leden van de vier grote studentenverenigingen hebben samen het wervende magazine bedacht en volgeschreven. De universiteit en de gemeente hebben het grotendeels gefinancierd. Het is nu aan scholieren om te bepalen of de glossy look met mooie meisjes op de voorpagina en sprekende studentenhuistaferelen voldoende is om het geitenwollensokkenimago van Wageningen voorgoed te laten verdwijnen. / MV

Discussieer mee op wesp.wur.nl