Nieuws - 2 mei 2016

Giro-banner wacht op het peloton

tekst:
Roelof Kleis

De renners van de Giro komen zaterdag langs de campus. Als welkom werd vanochtend een reusachtige banner aan de gevel van Atlas gehangen.

De banner meet 9,5 x 16 meter en laat een wielrenner in het Giro-roze zien die dwars door het betonnen omhulsel van Atlas fietst. Die wielrenner is Erik van Grendel, een 'fanatieke amateur', zo omschrijft fotograaf en ontwerper Martin van Zwol hem. Van Zwol ontwierp de banner. Hij liet Van Grendel, een goede vriend van hem, poseren voor het plaatje. Het ontwerp luisterde nauw: het raster in het beeld moest aansluiten bij het betonnen omhulsel van Atlas.

Met de banner vestigt Wageningen UR de aandacht op haar 'science for impact'. In dit geval het onderzoek naar gezonde voeding en de relatie tussen voeding en sport. In het weekeinde op zaterdag komt het peloton over de Mansholtlaan voor de tweede etappe van de Ronde van Italiƫ. Dat zal in de loop van de middag zijn. De campus en sportpark De Bongerd zijn in verband daarmee niet of slecht bereikbaar, evenals alle woonwijken langs het parkoers. Zie hier voor meer informatie over de doortocht van de Giro.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Het ophangen van de banner is door het social media-team van Wageningen Univerisity in een time-laps gevangen.