Organisatie - 21 april 2016

Giro-banner moet aandacht trekken

tekst:
Roelof Kleis
13

Naar aanleiding van de passage van de Giro d’Italia langs de campus komt aan de gevel van Atlas een reusachtig spandoek te hangen. Het doek stelt een renner voor die het Atlas-raster doorbreekt.

De wielrenner is in het roze, de kleur van de leider in de koers. Het doek is 9,5 meter breed en 16 meter hoog en bedekt een groot deel van de gevel van Atlas aan de kant van de Mansholtlaan. De banner, een idee van Arda Beckers (Voorlichting en Werving) wordt op maandag 2 mei opgehangen. Aan het einde van die week, op zaterdag 7 mei, komt het peloton over de Mansholtlaan voor de tweede etappe van de Ronde van Italië. Dat zal in de loop van de middag zijn.

‘Met het doek willen we de renners en toeschouwers van de Giro welkom heten en de zichtbaarheid van Wageningen UR vergroten’, licht directeur Communication Services Marc Lamers toe. ‘De Giro is een wereldwijd bekeken sportevenement. Daarnaast willen we de aandacht vestigen op onze kennis over voeding in relatie tot sport.’ Met ingang van vandaag is een online dossier beschikbaar over voeding en sport. Op donderdag 12 mei houdt Marco
Mensink (Humane voeding) een lunchlezing in Impulse over dieet strategieën die leiden tot betere duursportprestaties. Mensink houdt zich bezig met het onderzoek naar voeding, lichamelijke activiteit en sport.  

Het doek is doorzichtig, zodat de gebruikers van Atlas er naar verwachting weinig hinder van zullen ondervinden. Maandag na de passage wordt het doek weggehaald. Wat er daarna met de banner gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Arda Beckers, de bedenker van de banner, wil er een prijsvraag aan koppelen voor studenten. Die kunnen via WURpp hun ideeën insturen. Het beste idee wordt dan uitgevoerd.

girologo.jpg

De komst van de Giro heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van Wageningen en de campus. De renners komen over de Mansholtlaan uit de richting Bennekom en draaien bij de kruising de Nijenoord Allee op. Die wegen zijn tussen 12.00-15.15 uur afgesloten. Dat geldt ook voor
onder meer de campus en sportpark de Bongerd. Via het Binnenveld is het beperkt mogelijk om de campus te bereiken. Langs het parkoers kan niet worden geparkeerd. De maatregelen per gemeente zijn online te zien.

Ter gelegenheid van de doortocht van de Giro zijn er diverse activiteiten in Wageningen.  Zowel Movie W als het Molenstraattheater hebben een fietsfilmprogramma. De koopzondag
van 1 mei staat in het teken van de Giro met een Italiaanse markt op het Raadhuisplein en de Markt. Om 17.00 uur is in de Hoogstraat een gratis spaghetti-diner aan een 130 meter lange picknicktafel. Kijk hier voor het volledige programma.

Re:acties 13

 • Eva van Drie

  Leuk idee. Als ik goed kijk, zie ik een klavertje vier op z'n helm....

  Reageer
 • Giel

  Ze hadden dit geld beter kunnen investeren in een nieuwe lift in Forum

  Reageer
  • Buurman van de Haarweg

   Zo werkt dat niet. Dat is een ander potje met geld.

 • Sporza

  De passage door Wageningen zit al vrij vroeg in de etappe (met nog ruim 140km te gaan). M.a.w. zit de passage al wel in de live-uitzending? Hangen de heli's dan al in de lucht? Lijkt me niet dat de etappes integraal worden uitgezonden.

  Reageer
 • Dreadson

  Wauw! Heel gaaf!

  Reageer
 • Dreadson

  Wauw! Heel gaaf!

  Reageer
 • F. Coppi

  Ik vermoed dat die wielrenner een motortje in zijn frame heeft.

  Reageer
 • Hans G.

  Het ziet er super gaaf uit. Complimenten!

  Reageer
 • Rik H

  Wat een zure reacties hier. Het ziet er gewoon mooi uit

  Reageer
 • Sjaak

  Wat een Calimero reacties weer......
  Super actie en een prachtige manier om de aandacht te trekken!

  Reageer
 • Giel

  aaaah, nu snap ik waarom er geen geld was voor de bestuursbeurzen en waarom de sportrechten zijn versoberd en duurder geworden...

  Reageer

Re:ageer