Nieuws - 17 april 2008

‘Gil Bart als je iets wil weten’

De afdeling Wageningen van de KNNV, de vereniging voor veldbiologie, heeft nog zo’n veertig leden nodig om de grootste van Nederland te worden. ‘Dat moet haalbaar zijn, met zoveel studenten en medewerkers van Wageningen UR’, zegt KNNV-bestuurslid drs. Arnold van Vliet tijdens de goedbezochte publieksdag op zondag 13 april in botanische tuin Belmonte.

nieuws_2086.jpg
‘We hebben elkaar veel te bieden. Studenten en medewerkers die echt veldkennis van de natuur willen opdoen kunnen uitstekend bij ons terecht. Anderzijds leunen wij ook sterk op experts die bij de universiteit of instituten werken’, vertelt Van Vliet van de leerstoelgroep Milieusysteemanalyse. De afdeling Wageningen en omstreken is met ruim vierhonderd leden nu de op één na grootste KNNV-afdeling in het land, net achter Amsterdam.
De afdeling heeft relatief veel actieve leden die vaak een binding met Wageningen UR hebben. ‘Er zitten freaks bij, maar de meesten vinden het gewoon leuk met de natuur bezig te zijn en kennis over te dragen’, aldus Van Vliet. Ook de eerste rondleider van de middag, Bart Heijne, is in het dagelijks leven onderzoeker, bij PPO Fruit in Randwijk, aan de overkant van de Nederrijn. Heijne: ‘Ik ben geen specialist, maar weet van meerdere dingen in de natuur wel iets. Gil maar Bart als je iets wil weten.’