Organisatie - 1 januari 1970

Gezondheid en maatschappij krijgt master

Naast een bacheloropleiding komt er nu ook een master Gezondheid en maatschappij. Dat maakte onderwijsdirecteur prof. Pim Brascamp vorige week bekend.

Brascamp bracht het goede nieuws tijdens een ‘feest-symposium’ dat de opleidingscommissie had georganiseerd om de officiële goedkeuring te vieren. Die kwam eind zomer 2005 van het ministerie van LNV. In juni had de opleiding al groen licht gekregen van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO), die waakt over de kwaliteit van de Nederlandse opleidingen. Een jaar eerder keurde de NVAO de opleiding nog af, omdat er te weinig samenhang zat tussen de vakken. De acht studenten die zich voor de opleiding hadden aangemeld, konden zich toen inschrijven bij een andere studie en zo alvast beginnen met de nieuwe vakken.
De nieuwe masteropleiding krijgt de naam Public health and society en is nog in ontwikkeling. Opleidingscoördinator ir. Mirjam Ilekhomon verwacht dat de opleiding in september 2007 van start kan gaan. Dan studeren naar verwachting ook de eerste bachelorstudenten Gezondheid en maatschappij af. / JH