Organisatie - 5 november 2009
Gemengd spiesje voor de toekomst
Hoe voeden we de wereld in 2050? Een actueel discussiepunt. Half oktober was dit het thema van de Wereldvoedseldag.

Karbonades met mosterd en witte wijn
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 4 biologische schouderkarbonades
- halve pot fijne mosterd
- half glas witte wijn
- boter
- olie
- zout
Bereiding
Smeer de karbonades dik in met fijne mosterd en laat een half uur intrekken. Schraap de mosterd van de karbonades af; er mag een klein beetje op blijven zitten. Zout de karbonades. Verhit boter en olie in de koekenpan en bak de karbonades op niet te hoog vuur gedurende een minuut of acht. Keer ze af en toe om. Haal de karbonades uit de pan, giet de wijn in de pan, roer het aanbaksel los, doe de mosterd er weer bij en roer. Laat 1 minuut zachtjes koken. Leg het vlees erin terug en serveer.
Lekker met aardappelpuree en gestoofde prei.