Nieuws - 20 maart 2018

Gemeenteraadsverkiezingen: student meer betrekken of niet (video)

tekst:
Kenneth van Zijl,Stijn van Gils

Tuurlijk, de gemeente moet de kennis van WUR benutten en luisteren naar studenten. Gaat het echt zo slecht nu? Twee WUR-studenten, die tevens kandidaat zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen, laten zich uit.

Dat zijn Sven Alkemade (Connect Wageningen) en Wim Verhagen (D66). Alkemade vindt dat studenten veel te weinig gehoord worden. ‘Gemeente kijkt vooral naar het bestuur van WUR. Studenten en studieverenigingen worden amper betrokken’, vertelt hij. Volgens Verhagen valt het wel mee. Binnen zijn partij wordt in elk geval geluisterd naar studenten.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Te weinig studenten
Vooral Connect Wageningen vindt dat de stem van studenten te weinig gehoord wordt in de Wageningse politiek. Er moeten wat hen betreft meer WUR-studenten de raad komen. Ook moeten de politieke partijen meer doen om studenten te betrekken. De meeste andere partijen vinden dat Connect het overdrijft. Naar studenten wordt volgens hen wel degelijk geluisterd.

De kennis van WUR wil elke partij wel beter benutten. Maar er is discussie over de mate waarin dat al gebeurt. Nu al is de gemeente bijvoorbeeld regelmatig opdrachtgever bij vakken als Academic Consultancy Training, waarbij studenten een maatschappelijk vraagstuk proberen op te lossen. Volgens de Stadspartij moeten we ook niet denken dat alle WUR-kennis onmiddellijk praktisch toepasbaar is.

Lees meer over de gemeenteraadsverkiezingen: