Nieuws - 19 augustus 2016

Gelderlander met pop-upredactie in Forum

Tijdens de AID heeft de regionale krant De Gelderlander een pop-upredactie in Forum. Politicus Alexander Pechtold en andere gastredacteuren bezoeken de redactie en gaan blogs en columns schrijven voor de krant.

De pop-upredactie van De Gelderlander in Forum. (Foto: Ronald van Drie)

De krant hoopt met de pop-upredactie meer interactie te krijgen met studenten. Ze willen met name weten welke eerste indruk de nieuwe studenten hebben van de universiteit, zegt redacteur Eric Wijnacker. 'Studenten zijn voor ons heel interessant. We hopen dat ze bij ons langskomen met nieuwtjes en tips voor de redactie. En als we een student-redacteur eraan overhouden, dan zou dat heel leuk zijn.' Ook proberen de journalisten van de krant te doorgronden wat er leeft op de campus.

Gastredacteuren
De hele week komen gastredacteuren langs op de pop-upredactie. Vandaag staat een bezoek van Alexander Pechtold gepland. De D66-fractieleider in de Tweede Kamer en inwoner van Wagenigen schrijft een blog voor de website van De Gelderlander. Op maandag zal Rudolf Barkhuijsen van de Rijn IJssel Vakschool Wageningen op de redactie verschijnen. Rector magnificus Arthur Mol komt dinsdag langs en op woensdag komt er een AID-bestuurslid.