Nieuws - 11 april 2014

Geld voor tropische kas

tekst:
Roelof Kleis

De provincie Gelderland wil bijna een kwart miljoen euro steken in studentenhuisvesting in de voormalige tropische kas op De Dreijen. Daarmee lijkt de kas gered van de sloop.

Een bijdrage van de provincie was een belangrijke voorwaarde om het plan van projectontwikkelaar Van den Brink uit Ermelo te realiseren. Het bedrijf wil tachtig appartementen voor studenten realiseren in en rondom de voormalige kas. Het gaat om twintig woningen in de kas en zestig in twee aanpalende gebouwen die via loopbruggen worden verbonden met de kas.

Het geld van de provincie komt uit het Impulsplan Wonen. Het dagelijks bestuur van de provincie verdeelt acht miljoen euro over achttien bouwprojecten die zonder die bijdrage niet of moeilijk van de grond komen. Daarmee lijkt de kas uit 1983 gered van de sloop. Eerdere pogingen van student Sander Onsman om het pand een nieuwe bestemming te geven liepen stuk.      

Het bouwproject kost in totaal een kleine vijf miljoen euro. De bijdrage van de provincie bedraagt 238.000 euro. De start van de bouw staat gepland voor mei 2015. De eerste studenten kunnen er dan ruin een jaar later gaan wonen.


foto: Norbert Lukkezen